Marcus Ericsson om första testet till Indycar 2019

”Det var fantastiskt”

Publicerad:
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

SPORTBLADET

Marcus Ericsson har genomfört sitt första test för IndyCar.

Och han är nöjd.

– Det var en fantastisk första dag, säger han.

Marcus Ericsson har lämnat F1 och ska köra Indy Car för Schmidt Peterson Motorsports 2019, där ersätter han Robert Wickens som fortsätter sin rehabilitering från höstens svåra kollision.

Nu har svensken genomfört sitt första test i USA.

– Det var en fantastisk första dag, härligt att få komma igång och det kändes väldigt positivt, säger Ericsson till Autosport.

– Allt gick enligt planen, ärligt talat så lärde jag känna bilen och fick en bra rytm, något snabbare än vad jag hade förväntat mig.

Enligt uppgifter från teamet körde svensken mellan 110 och 115 varv på Sebring International Raceway i Florida, USA.

– Jag måste tacka teamet som hjälpte mig med bra förberedelser och efter ett par varv kunde jag trycka på ordentligt och ge en bra feedback och testa olika inställningar, säger svensken.

– Eftersom jag har kört fem år i F1 så hade jag förväntat mig att det skulle ta lite längre tid att vänja mig vid bilen. Det är en rätt stor skillnad mellan de olika bilarna.

Ericsson om första testet till Indycar 2019

Innan Ericsson kom till F1 körde han bland annat i brittiska F3, i japanska F3 och i GP2. han påpekar att det har gett honom en bra bas att stå på.

– Banan påminde mig mycket om de som jag testade och tävlade på i Storbritannien, när jag körde Formula BMW och F3, säger han.

– Det var väldigt roligt, banorna inom F1 blir mer och mer lika varandra, liknande kantstenar och stora avåkningszoner där allt går väldigt mjukt. Men Sebring hade en stark karaktär och varje kurva och kantsten var annorlunda jämfört med den tidigare. Det var en bättre variation på denna förhållandevis korta bana jämfört med många av banorna i F1.

Ericsson kommer, precis som Felix Rosenqvist, att flytta till USA och Indianapolis i januari. Då inleds den stora satsningen inför IndyCar som startar i mars 2019. Ericsson har redan påtalat att han kommer att prioritera Indycar framför hans uppdrag som märkesambassadör och tredjeförare hos Sauber i Formel 1.

Publicerad:

LÄS VIDARE