Tung SM-insats för Sebastian Samuelsson

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Sebastian Samuelssons längdskidinhopp på SM blev en plågsam historia.

Men har var i gott sällskap. Skidskytten parkerade långt bak i fältet tillsammans med Calle Halfvarsson.

Trots att Samuelsson var 41:a i mål, över nio minuter efter Marcus Hellner, besegrade han Halfvarsson.

– Det var ingen bra dag helt enkelt, säger Samuelsson i SVT.

Det var många som såg fram emot att se OS-guldhjälten Sebastian Samuelsson ta sig an svenska längdskidhjälten på SM över 30 kilometer fristil.

Samuelsson, som är utan Fis-punkter, fick dock starta långt bak i fältet och innan han ens hade chansen att avancera så hade Daniel Rickardsson vridit upp reglagen i täten och sträckt ut fältet.

Redan efter 7,5 kilometer var täten utom sikte för OS-guldmedaljören.

– Sebastian ser spak ut, det blir ingen rolig dag det här, konstaterade Anders Blomquist.

Men Samuelsson var inte ensam om att ha det tungt. Landslagsåkaren Viktor Thorn bröt halvvägs och Calle Halfvarsson, på pallen i världscupen så sent som i lördags, såg ut att vara på en träningsrunda när han tappade ungefär lika stadigt som Sebastian Samuelsson.

Storstryk av tv-experten Anders Södergren

Duon åkte ett tag tillsammans innan Halfvarsson släppte iväg även Samuelsson. I mål var Sebastian Samuelsson 41:a, 9.09 efter Hellner, och Calle Halfvarsson stapplade i mål på en fiaskobetonad 52:a plats, 11,27 efter täten.

1 av 3 | Foto: SVT.SE
Samuelsson efteråt.

– Idag var ingen bra dag, jag krigade på och försökte ta mig om men det var tungt i spåret i dag. Sen gled det lite dåligt utför om jag ska vara ärlig, säger Samuelsson.

Bland dem som var långt före var tv-experten Anders Södergren som slutade elva och skidskyttekollegan Tiio Söderhielm som slutade nia.

Publicerad:

LÄS VIDARE