Bryter tystnaden – efter systerns död

”Mitt liv kommer aldrig bli sig likt”

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Häromveckan skakades Norge av ännu ett dödsfall.

Nu uttalar sig landslagsåkaren Mari Eide för första gången om sorgen efter sin syster Idas död.

”Livet kommer aldrig bli sig likt utan min storasyster”, skriver hon.

Måndagen den 3 september kom nyheten att den före detta längdskidåkaren Ida Eide gått bort, endast 30 år gammal, efter ett hjärtstillestånd under ett motionslopp utanför Oslo.

– Hon hittades av förbipasserande. De försökte med livräddning på plats innan ambulanshelikoptern kom. Då var hon medvetslös, sa Anne Kathrine Hofseth Gundersen på polisen till VG.

Det var det andra dödsfallet med nära koppling till det norska skidlandslaget på kort tid, efter att Vibeke Skofterud förorsakats i vattenskoterolycka i slutet av juli.

Ida Eide var syster till landslagsåkaren Mari Eide, närstående till flera i landslaget och bästa vän med Therese Johaug.

– Hela situationen är såklart helt overklig och ofattbar, sa Ingvild Flugstad Östberg om dödsfallet.

”Blir aldrig sig likt”

Nu uttalar sig Mari Eide för första gången.

”Livet kommer aldrig bli sig likt utan min storasyster. Jag trodde du skulle vara hos mig för alltid. Ingen älskade livet mer än du”, skriver hon på Instagram.

1 av 3 | Foto: Erik Karlsson
Norska landslaget skakas av dödsfall

”Känner ett behov”

Även Ida Eides sambo, Nils-Ingar Aadne, uttalar sig.

”För två veckor sedan gick jag från den bästa tiden i mitt liv, till den värsta på ett dygn. Det har varit två overkliga veckor efter att min fantastiska Ida plötsligt försvann från mig. Mycket har skrivits om detta, men jag känner ett behov av att tacka för all stöttning som varit helt enastående. Speciellt från hennes familj. Tusen tack”, skriver han på Instagram.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN