Kaxiga utspelet: "Även om ett mirakel skulle inträffa..."

Av: Pelle Strandman

Publicerad:
Uppdaterad:

Behöver en seger till – men målvakten blickar redan mot semin

Kristianstad firar segern i Göteborg.
Foto: Bildbyrån
Kristianstad firar segern i Göteborg.

Seger med 27–25 och ledning med 2–0 i matcher.

Då tar IFK Kristianstads målvakt ut avancemanget i förskott mot Redbergslid.

– Även om ett mirakel skulle inträffa på torsdag så har vi en eller två matcher på oss att reparera det, säger matchhjälten Nebojsa Simic till Sportbladet.

IFK Kristianstad har knappast varit ett drömmotstånd för Redbergslid den här säsongen. Under seriespelet förlorade Göteborgslaget såväl hemma- som bortamötet, båda med tre bollars marginal.

I kvartsfinalserien, som spelas i bäst av fem, har lagen fortsatt på inslagen väg. Förra veckans seger med 29–25 hemma i Kristianstad Arena följdes på måndagkvällen upp med en ny tung triumf och skåningarna leder nu med 2–0 i matcher.

– Det var en väldigt svår match. Vi har mött dem fyra gånger nu och det har varit lika tufft varje gång. De har bra skyttar och visade bra karaktär senast vi mötte dem, så vi kom hit med största respekt för motståndet. Men vi spelade bra försvar och jag gjorde en bra match i målet, säger IFK Kristianstads målvakt Nebojsa Simic efter bortavinst, 25–27, i Lisebergshallen.

"Tog många sexmetersskott"

Simic stod för en stabil insats mot Redbergslid och var den som stod pall när hemmalaget tryckte på som mest.

– Jag fick göra många räddningar och tog många sexmetersskott. Jag är verkligen tillfredsställd med min egen insats.

Redbergslid var laget som tog tag i taktpinnen från start. Men hemmalagets tidiga ledning i första halvlek förbyttes snart mot ett ständigt jagande efter att Kristianstad gått ikapp och förbi.

Redbergslid kämpade tappert, kom trots underläge i halvtid med tre bollar tillbaka till likaläge, 17–17, i den 39:e minuten – men även den här kvällen var IFK för starkt.

Favoriterna tog tillbaka sin knappa ledning och behöll den matchen ut.

Slutresultatet landade på 25–27.

"Vi går för guld"

Nu krävs tre raka segrar för att Redbergslid ska ta sig till semifinal. Att laget ens lyckas vinna en match ser Simic som ett "mirakel".

– Inget lag har slagit oss hemma den här säsongen och även om ett mirakel skulle inträffa hemma i Kristianstad på torsdag så har vi en eller två matcher på oss att reparera det.

Hur långt tror du laget går i år?

– För Kristianstad är det alltid titeln som gäller. Vi går för guld, säger Nebojsa Simic.

Publicerad: