Thomsen sparkas: ”Jag har gråtit”

Publicerad:
Uppdaterad:
Helle Thomsen.
Foto: BILDBYRÅN
Helle Thomsen.

I våras stoppades hon av sitt klubblag att ta över huvudansvaret för det svenska damlandslaget i handboll.

Men nu får Helle Thomsen lämna FC Midtjylland med omedelbar verkan – redan innan säsongen börjat.

– Jag är självklart väldigt ledsen, och har gråtit, säger Thomsen.

Thomsen har gjort fyra framgångsrika säsonger som tränare för det danska topplaget, och har vunnit både ligan, cupen och Cupvinnarcupen.

Men i år hann ligan inte ens starta, innan chockbeskedet kom: Helle Thomsen får sparken från sitt uppdrag som tränare för Midtjylland.

– Det kom som en blixt från klar himmel. Det är ett ledningsbeslut, och vi är inte överens om klubbens värderingar och kultur, säger Thomsen till Ekstrabladet.

– Jag är själklart väldigt ledsen, och har gråtit.

FC Midtjyllands presschef, Stefan Kristenssen, säger till klubbens webbplats:

Stoppades från OS

"Efter en rad bra år med fina sportsliga prestationer först som assisterande tränare och senare som huvudtränare har det under de senaste månaderna kommit upp olika åsikter om FCM:s framtida strategi och ledning".

"Vi är skyldiga Helle ett stort tack för det arbete hon har presterat och resultaten hon skapat, men allt har ett slut", fortsätter Kristenssen.

Andretränaren Kristian Kristensen tar över ledarrollen temporärt.

Helle Thomsen delade på förbundskaptensuppdraget med Thomas Sivertsson mellan 2014 och 2015 och förde i somras, i ett temporärt inhopp, landslaget till OS i Rio. Flera av spelarna utryckte sin önskan om att ha henne kvar. Även förbundet var inne på den linjen, men då sa hennes klubblag nej och Henrik Signell fick i stället jobbet.

TT

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN