Sverige enkelt till final i sprintstafetten

Av: Jacob Larsson, Pelle Strandman

Publicerad:
Uppdaterad:
Maja Dahlqvist och Ida Ingemarsdotter
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Maja Dahlqvist och Ida Ingemarsdotter

LAHTIS/STOCKHOLM. Kvalet blev inga problem för de svenska damerna.

Både lag 1 och 2 tog sig enkelt vidare till stafettfinalen i Lahtis.

För herrarna blev det mer spännande.

Sverige jagar nya sprintframgångar och fick med sig båda lagen till dagens stafettfinal i finska Lahtis.

I det första semifinalheatet hade Evelina Settlin och Hanna Falk inga som helst problem att ta sig vidare när man slutade etta.

Knappt bakom Norge

Även Sveriges lag 2, med Maja Dahlqvist och Ida Ingemarsdotter, levde upp till förväntningarna och är klara för final i och med sin andraplats i den andra semin.

Svenskduon slutade bara 14 hundradelar efter Norges lag 1 med Tiril Udnes Weng och Maiken Caspersen Falla – men vårt västra grannlands lag 2, bestående av Anna Svendsen och Mari Eide, slutade dock bara fyra och är därmed utslaget.

Tysk skräll

För herrarna gick det inte lika självklart. Båda Sveriges lag tävlade i den första semifinalen, och slutade efter varandra, trea och fyra.

Föga överraskande vann Norges första lag med Johannes Kläbo och Emil Iversen, men desto mer överraskande var det att Tysklands dito – med åkarna Janosch Brugger och Sebastian Eisenlauer – knep andraplatsen, vilket ger direktavancemang till finalen.

För Sveriges båda lag, med Oskar Svensson och Calle Halfvarsson respektive Teodor Peterson och Viktor Thorn, väntade ett sekunddrama där lagen som bäst kunde gå till final som lucky looser, beroende på hur fort den andra semifinalen skulle gå.

Så blev också fallet – och därmed är samtliga Sveriges lag i final i lagsprinten.

Finalerna startar klockan 13.30.

Publicerad:

LÄS VIDARE