Stjärnan leder skytteligan

Uppdaterad 2021-04-08 | Publicerad 2021-04-07

Han blev matchvinnare mot Barcelona.

I kvartsfinalen mot FC Bayern klev Kylian Mbappé fram igen.

Fransmannen sköt två mål när PSG tog ett stort kliv mot Champions League-semifinal efter 3–2 i Tyskland.

FC Bayern är regerande Champions League-mästare och kanske den största favoriten till att vinna i år i gen.

Men i det första kvartsfinalmötet mot PSG på hemmaplan blev det förlust i snöstormen.

Kylian Mbappé blev tungan på vågen med två mål.

Det första sköt han in redan efter tre minuter och med 20 minuter kvar att spela kontrade fransmannen in vitala 3–2-målet när tyskarna pressade på. Det var hans åttonde mål i årets turnering, vilket gör att han är i ensam skytteligaledning.

Retur om en vecka

Däremellan hade Thomas Müller och tidigare PSG-spelaren Eric Maxim Choupo-Moting stått för FC Bayerns fullträffar, i målmaskinen Robert Lewandowskis skadefrånvaro.

Nästa vecka väntar returmöte i den franska huvudstaden, med Mbappés lag i poleposition.

– Det var en svår match mot kanske det bästa laget i världen nu. Vi spelade bra. Vi måste fortsätta som vi spelade i dag, som ett lag. Tack vare mina lagkamrater gjorde jag två mål i dag, sade han efter matchen.