Regerande mästaren klar för tredje raka SM-finalen

Slog ut AIK efter dubbla superdraman

Publicerad 2021-03-13

2019 tog Västerås sitt första SM-guld på damsidan.

Nu kan laget bärga sitt tredje raka – efter att ha besegrat AIK i semifinalen.

– Jag fattar inte varför vi ska göra det så spännande, fy fan, säger storspelande målvakten Isabelle Larsson.

Regerande mästarlaget, som vann SM-guld i fjol efter en bragdvändning på tilläggstid mot Skutskär, ska spela final igen.

Efter att ha besegrat AIK i två raka matcher i semifinalsserien har laget nu chans på ett tredje raka SM-guld. Efter en dramatisk första semifinal uteblev dramatiken efter att VSK rivstartat med en 2–0-ledning redan efter elva minuter.

3–0 skulle det bli innan AIK hittade in i matchen resultatmässigt i den andra halvleken. I 64:e minuten tvingades VSK till en timeout när AIK reducerade till 4–3.

Fjärde finalen på fem år

Trotts dubbla straffar till ”Gnaget” kom aldrig kvitteringen, något Västerås kan tacka målvakten Isabelle Larsson för och därmed är laget klart för sin tredje raka SM-final, den fjärde på fem år.

– Gud, det känns underbart. Jag fattar inte varför vi ska göra det så spännande, fy fan, säger målvakten i Sportbladet Play.

– Det är de här matcherna man måste prestera så det är väl lika bra att göra det, säger hon om sin egna insats.

Villa till historisk final

Villa Lidköping vann Svenska cupen för första gången, Villa vann elitserien för första gången och nu är Villa Lidköping klara för sin första SM-final någonsin.

Villa Lidköping har vunnit samtliga tävlingsmatcher under säsongens gång och efter två raka segrar mot Skutskär utan att släppa in ett mål i semifinalen (2–0 och 12–0) ska laget göra upp om SM-guldet med ett Västerås som de slagit fyra gånger under säsongen, även om det i Svenska cup-finalen krävdes en förlängning.

– Det är helt obeskrivligt. Det är så himla roligt och vi har gjort en så pass bra säsong och står här till slut, säger lagkaptenen Agnes Ögren i Sportbladet Play.