Idrottarnas besvikelse efter beskedet om OS

Av: Jonathan Nilsson, Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Det blir inget vinter-OS eller Paralympics i Sverige 2026.

Italien vann omröstningen under måndagskvällen.

– Trist besked. Jag hoppades av hela mitt hjärta men ibland blir det inte som man önskar och vill, säger Charlotte Kalla till Svenska Skidförbundet.

Kampen om att få arrangera vinter-OS 2026 stod mellan Stockholm/Åre och italienska Milano/Cortina.

Valet föll på Italien, och nu uttalar sig två av Sveriges främsta aktiva skidåkare om beslutet.

– Trist besked. Jag hoppades av hela mitt hjärta men ibland blir det inte som man önskar och vill. Vi får istället gratta Italien, Milano-Cortina till vinter OS 2026. Bara att bryta ihop och komma igen, som Per Elofsson sa efter ett lopp i Salt Lake City 2002, säger Charlotte Kalla i ett pressmeddelande från Svenska Skidförbundet.

Stina Nilsson hoppades också på ett mästerskap i Sverige.

– OS är ett väldigt fint arrangemang oavsett var det hamnar, men givetvis hade jag och många andra verkligen hoppats på att vi skulle få det till Sverige. Men jag tror att Milano också blir en bra värd, säger hon.

”Blev mycket mer besviken”

Italien vann efter att ha fått 47 av rösterna mot Sveriges 34. Skidskytten Sebastian Samuelsson hade också velat se ett OS på hemmaplan.

– Jag blev mycket mer besviken än jag hade räknat med. Jag hade hoppats på det här och det blev inte så, säger Samuelsson till SVT och fortsätter:

– Jag hade räknat att det skulle bli tajt, men någonstans hade jag tänkt att det skulle räcka långt.

Skidskyttekollegan Hanna Öberg:

– Jag hade inte ställt mig in på så mycket på förhand, men det är väldigt tråkigt. Det är klart att det känns som ett antiklimax när beskedet kom. Luften gick ur, säger hon.

Publicerad:

LÄS VIDARE