Wozniacki utslagen ur Wimbledon

Av: TT

Publicerad:
Caroline Wozniacki lämnade Wimbledons gräs i besvikelse.
Foto: Kirsty Wigglesworth
Caroline Wozniacki lämnade Wimbledons gräs i besvikelse.

Det blev ett överraskande tidigt respass för tennisstjärnan Caroline Wozniacki, 28, i Wimbledon.

Den danska före detta världsettan, numera nummer 19 på WTA-rankningen, föll i två raka set mot 50-rankade kinesiskan Zhang Shuai (4–6, 2–6) – och nådde därmed inte längre än till grand slam-turneringens tredje omgång.

– Det är synd. Jag kände att jag kunde ha gått längre men hon spelade bättre än jag i dag. Så är det bara och det är inget jag kan gör något åt nu, säger Wozniacki till Wimbledons webbplats.

▪▪▪

Han må vara vidare till den fjärde omgången – men nu har även regerande mästaren Novak Djokovic förlorat ett set i årets Wimbledon-turnering.

Efter två enkla 3–0-segrar i den första och andra omgången fick världsettan, åtminstone till en början, kämpa desto mer mot 22-årige Hubert Hurkacz från Polen.

Djokovic vann första set med 7–5 innan Hurkacz studsade tillbaka och tog hem det andra i tiebreak. Efter den jämna inledningen blev resten av matchen dock en förhållandevis ensidig historia.

Det tredje setet tog Djokovic klart med 6–1. Och i det fjärde bröt serben sin motståndares serve tidigt och vann till sist matchen med 7–5, 6–7, 6–1, 6–4.

För Djokovics finalmotståndare från 2018 gick det däremot inte lika bra i omgång nummer tre. Sydafrikanske världsåttan Kevin Anderson, alltså tvåa i Wimbledon förra året, hade inte mycket att sätta emot 26-rankade argentinaren Guido Pella och föll i tre raka set (4–6, 3–6, 6–7).

Publicerad:

LÄS VIDARE