Hjälten i tårar efter segern: ”Mitt livs match”

Publicerad 2017-12-13

För första gången någonsin har Sverige tagit sig till semifinal i handbolls-VM efter 26–23 mot Danmark.

100-procentiga Hanna Blomstrand utsågs till matchens lirare – och tog gråtandes emot priset.

– Det är mitt livs match, säger Blomstrand.

Sveriges äventyr i VM fortsätter. Efter skrällsegern mot Norge i gruppen som gav en enklare åttondelsfinal mot Slovenien är nu de svenska damerna klara för semifinal – efter en imponerande insats mot Danmark i kvartsfinalen.

Efter att Danmark tagit kommandot och inledningsvis ledde med två, tre bollar åt sig Sverige in i matchen undan för undan.

Rivstart av andra halvlek

En tvåmålslednings i halvtid växte snabbt i andra halvlek då inbytte målvakten Filippa Idéhn och det svenska försvaret spikade igen medan offensiven klaffade den med, med 21-åriga sjumålsskytten Hanna Blomstrand i spetsen.

Två måls ledning blev tre måls ledning och ett tag ledde Sverige med sju bollar. Sedan verkar nervositeten ha smugit sig på.

För med drygt fyra minuter kvar hade ledningen krympt till två mål och Danmark hade häng på riktigt.

Historisk semifinal

Men närmare än så kom de inte, utan Sverige redde ut den tillfälliga minikrisen och vann matchen, och fick därmed revansch för den tunga förlusten i VM-åttondelen för två år sedan.

Hanna Blomstrand utsågs till matchens lirare och tog gråtandes emot priset.

– Jävlar vad trött jag var. Det blev lite indianhopp och lite tårar och så försökte jag andas lite. Det är inte inte ofta jag gråter, det här är mitt livs match, säger Blomstrand.