"Byggis" tappade – men han tog poäng

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Johanssons första poäng – Hirscher vann

1 av 2 | Foto: Reuters
Byggmark har haft svårt att komma tillbaka till gammal form.

Jens Byggmark var nia efter första åket men tappade.

Bästa svensk blev istället Anton Lahdenperä på 14:e plats, drygt två sekunder efter den österrikiska segraren Marcel Hirscher.

Annars var doldisen Emil Johansson det svenska glädjeämnet som tog sina första världscuppoäng.

Det fortsätter att hacka i slalombacken för de svenska herrarna. Mattias Hargin var långt efter redan efter det första åket och André Myhrers tävling tog slut redan vid den fjärde porten. Hoppet låg hos Jens Byggmark som var nia efter det första åket. Men även han tappade i backen och var långt efter när han gick i mål efter det andra åket. Bäste svensk blev istället Anton Lahdenperä som blev 14:e man.

– Jag känner att det var bra åkning idag. Det var väl inga fullträffar men åkningen var där. Det är jag nöjd över, säger Lahdenperä till SVT.

Han har själv svårt att säga varför inte resultaten ramlat in för de svenska herrarna i slalombacken.

– Det är jättesvårt att säga och vi har försökt att analysera själva. Vi är jättenöjda med träningen vi genomfört. Vi ska inte bli för oroliga och fortsätter vi kämpa på så tror jag det kommer att komma.

"Jätteroligt"

En svensk ljusglimt i mörkret var Emil Johansson som debuterade senast i Madonna di Campiglio. Trots startnummer 73 tog han sig vidare från det första åket. Där tog han sig i mål, blev 25:a och tog därmed sina första världscuppoäng i karriären.

– Det var jätteroligt. Att komma ner här och känna publikens jubel, det var jättehärligt, säger han till SVT.

Norrmannen Henrik Kristofferson som tagit hem säsongens två första slalomtävlingar, fick ge sig den här gången. Norrmannen slutade tvåa och var 21 hundradelar efter österrikaren Marcel Hirscher i mål. Trea kom ryssen Alexander Khoroshilov.

Publicerad: