Tvingas äta upp sina kalsonger – efter Duplantis guld

Av: Robert Rosén

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Du ska inte lova vad som helst.
Det blev Jonas Anshelm varse när Armand Duplantis vann EM-guld.
Förbundskaptenen tvingas nu äta upp sina kalsonger.
– Det fick jag en ”snap” om i natt, där han påminde mig om det, säger Anshelm till Radiosporten.

Jonas Anshelm.
Foto: BILDBYRÅN
Jonas Anshelm.

När Armand Duplantis i går vann EM-guld i herrarnas stavhopp var Jonas Anshelm en av alla svenskar som jublade. Anshelm, förbundskapten för juniorlandslaget, var den som för tre år sedan övertalade Armand Duplantis att välja Sverige framför USA.

Innan det nyss avslutade Europamästerskapet i Berlin ingick tränaren en vadslagning med den 18-årige stavhopparen – där Anshelm lovade att äta upp sina underkläder om han förlorade.

”Så ska jag äta upp mina kalsonger”

– Det sista jag sa till ”Mondo” innan han åkte till Berlin var: ”Tar du sex meter och vinner guld så ska jag äta upp mina kalsonger”, och det fick jag en ”snap” om i natt, där han påminde mig om det, säger Jonas Anshelm till Radiosporten.

Då Armand Duplantis inte bara tog hem guldet, utan även klarade den magiska sexmetersgränsen och slutade på 6,05 i tävlingen, blev det en förlust för Jonas Anshelm i vadslagningen.

Står vid sitt ord

Förbundskaptenen meddelar att han tänker stå vid sitt ord, och har redan börjat fundera över hur han ska tillaga klädesplagget.

– Det ska jag göra. Jag måste komma på något bra sätt bara, hur jag ska få i mig dem. Om jag ska koka en soppa på dem, eller blanda i gröten...

I stavhoppstävlingen vann Armand Duplantis före ryssen Timur Morgunov och fransmannen Renaud Lavillenie.

Publicerad:

LÄS VIDARE