Skön nystart för Sverige efter hemma-EM

Publicerad 2017-03-18

Sveriges spelare tackar fansen i Partille Arena.

Sverige fick en skön nystart efter vinterns svaga EM när Tyskland besegrades med 33–28 i den första delen av damernas dubbelmöte under helgen. Jenny Alm var bästa målskytt med sju mål.

EM på hemmaplan i december blev en besvikelse för Sverige. Sex matcher gav bara en seger och ett kryss. Chansen till semifinal var borta redan före den sista gruppmatchen – mot Tyskland, som vann med 28–22.

Nästa mål för Henrik Signells landslag är att slå Makedonien i playoff till årets VM, som går just i Tyskland.

Matchen i nya Partille Arena kan ha stärkt självförtroendet. Det stod 8–8 efter 20 minuter, men Sverige ryckte till 15–11 i paus.

Andra halvlek började också bra, med svenskt 22–15 efter tio minuter. Många spelare bidrog i målskyttet. Inte minst skytten Jenny Alm och Nathalie Hagman på högerkanten, som båda jagar revansch efter ett svagt EM.

Ledningen var som mest 28–20 och 32–24 innan Tyskland fick snygga till siffrorna.

Damernas seger innebär att Sverige vann båda lördagens landskamper mot Tyskland i Partille. På söndagen möts både herr- och damlandslag igen, då i Hamburg som en del av arrangemanget Handbollens dag.