Pontus Tidemand och Dennis Rådström mot pallen i Polens VM-rally

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Både Pontus Tidemand och Dennis Rådström mot pallen i Polens VM-rally
Foto: Skoda
Både Pontus Tidemand och Dennis Rådström mot pallen i Polens VM-rally

Två svenskar finns med i toppen av Polens VM-rally.
Men båda kör för VM- titeln - inte för segern.
– Nu fokuserar vi på att ta hem de viktiga poängen, säger Pontus Tidemand

Svensken var tvåa efter den första dagen av Polens VM-rally och han har samma position efter den tredje dagen. Han och Jonas Andersson valde att inte ta några risker under förmiddagen och tappade något mot norrmannen Ole Christian Veiby.
När svenskarna sedan fick punktering på den 17:e specialsträckan så förlorade de nästan en minut.
- Det kändes som att däcket exploderade i en sväng. Jag vet inte vad som hände, kanske var det något jag kört på. Vi hade som tur var tillräckligt stora avstånd neråt för att behålla andraplatsen så nu får vi främst fokusera på att ta den i mål och få viktiga poäng, säger Pontus Tidemand som tagit fyra sträcksegrar under lördagen.
– För övrigt har vi inte haft några incidenter eller gjort misstag utan allt flyter på bra så vi siktar på samma taktik för att ta oss igenom de sista fyra sträckorna i morgon.

Även Dennis Rådström tvåa i Polens VM-rally

Svensken jagar VM-titeln i WRC2 och leder mästerskapet. Därför väljer han och kartläsare Andersson att köra utan att ta allt för stora risker.
Ytterligare en svensk kör riktigt bra i Polen. Dennis Rådström och Johan Johansson ligger tvåa i JWRC, ekipaget är ungefär 40 sekunder från ledande Nil Solans från Spanien och har yttligare 40 ner till Therry Folb från Frankrike.

- Dagen har gått ganska bra, vi har vart ganska inkonsekventa i vårt tempo, men vi har ändå tagit två sträcksegrar och har byggt en marginal ner till tredjeplatsen. Det känns bra, säger Dennis Rådström som är på väg mot sin första pallplats i JWRC.

– Vi kör på och ser vart detta slutar. Det är mycket svenska flaggor i skogen, vilket gör att det känns som att vi har bra stöd.

I WRC behåller Thierry Neuville ledningen, före Ott Tänak och Hayden Paddon är ny trea - men det skiljer bara tre sekunder mellan Neuville och Tänak.
– Den här dagen har nästan inte betytt någonting alls. Vi har ungefär samma ledning nu efter den tredje dagen som vi hade när vi körde ut på den första sträckan i morse, säger Neuville.
Polens VM-rally avslutas i morgon söndag.

Publicerad: