Vänersborg vann med nya tränarduon

Publicerad 2016-12-26

Stefan Karlsson sparkades och ersattes av Magnus Nordin och Anders Uhlin.

Det gav effekt direkt.

Tränarduon ledde IFK Vänersborg till seger på annandagen, då Gripen besegrades med 6–3.

Klassiska IFK Vänersborg storsatsade och tog, inför säsongen, in tre ryssar med superstjärnan Sergej Lomanov Jr i spetsen.

Efter en fin start har den senaste tiden dock gått sämre och laget hade, inför den klassiska annandagsomgången, halkat ned på en sjätteplats i elitserien.

Då valde klubben att sparka tränaren Stefan Karlsson, som ersattes av Magnus Nordin och Anders Uhlin.

Vänersborg tog ledningen borta mot Gripen redan två minuter in i matchen, via Joakim Hedqvist.

Glädjen blev dock kortvarig då hemmalaget kvitterade bara två minuter senare.

Lomanov levererade

Målen fortsatte att trilla in och när den första halvleken var färdig var ställningen 4–2 till Vänersborg, bland annat efter assister från ryssduon Nikita Ivanov och Sergej Lomanov samt ytterligare ett mål av Joakim Hedqvist.

Gripen reducerade sent i matchen innan Vänersborg, och Sergej Lomanov, la in ytterligare en växel. Ryssen stod för ytterligare en framspelning innan han själv fastställde slutresultatet 6–3. Vänersborg klättrar, i och med segern, upp på en femteplats. Gripen ligger kvar på en tolfte plats.

Kalix kan inte vinna mot Villa Lidköping.

Det hjälpte inte att de tog ledningen tolv minuter in i matchen, Villa Lidköping vände och vann med 6–3 (David Karlsson gjorde fem av målen) och har nu åtta raka vinster mot Kalix. De klättrar därmed även upp på en, tillfällig, serieledning. Kalix ligger kvar som jumbo med bara tre inspelade poäng.

Det är dock inte bara Kalix som har det tungt.

I allsvenskan norra stod klassiska Ljusdal för en riktig julsmäll, då de besegrade Haparanda – med 17–2.
En extra fin kväll hade Ljusdal-spelaren Johan Pettersson, som stod för åtta (!) av målen.