Legendarens satsning för en svensk VM-titel

Dennis Rådström tar hjälp av världsmästare

Publicerad:
Blomqvist hjälper Rådström i kampen om en VM-titel
Foto: Sebastian Bourghardt
Blomqvist hjälper Rådström i kampen om en VM-titel

SPORTBLADET

Sverige ska tillbaka till rallytronen.
Med hjälp av legendaren Stig Blomqvist satsar Dennis Rådström mot VM-titeln.
– Målet är att vinna junior-VM nästa år och sedan satsa vidare mot WRC, säger 21-åringen.

1 av 2 | Foto: Sebastian Bourghardt
Rådström jagar VM-titeln i JWRC

Pontus Tidemand vann junior-VM i rally 2013, har sedan dess etablerat sin i WRC2 och har målsättningen att vinna VM-titeln i WRC2 senare i år för att klättra vidare till WRC.

Nu hoppas Dennis Rådström på att ta samma väg.
– Jag är väldigt spänd inför säsongen när jag nu ska få ut i världen och köra. Detta är ett läroår där vi ska samla erfarenheter och noter för att sedan köra för titeln 2018, säger Rådström till Sportbladet.

– Då vill vi vinna och ta den platsen i WRC2. Vi har gjort en plan på fem år och det är klart att vi vill till WRC. Det känns som detta är vår chans. Det är nu eller aldrig.

Hjälp av en legendar

För att nå sitt mål har han och kartläsaren Johan Johansson tagit hjälp av Stig Blomqvist, världsmästare i rally 1984. Blomqvist arbetar som mentor åt det svenska ekipaget.
– Han är expert på att ställa in bilen och har han också bra idéer på hur man ska ta sig fram. Han förstår sig på sporten, även om den har förändrats mycket sedan han körde i rally-VM, säger Dennis Rådström.
- Han har bra tankar och hjälper oss att vara noga med alla detaljer. När man ska mot toppen så finns det inga genvägar och det är dit vi vill.
Under säsongen kör serien sex deltävlingar, den inleds på den franska ön Korsika den 6 april och avslutas i Spanien den 8 oktober.

Publicerad: