– Vi var stekheta, säger fyramålsskytten Patrik Nilsson efter 7–3.

Derbyfajterna duggade tätt på fredagskvällen.

Det kanske allra hetaste?

Edsbyn–Bollnäs.

Då skickade Patrik Nilsson in 1–0 efter 39 sekunder på hörna och satte genast tonen för toppmötet.

– Jag vet inte om jag har nätat så snabbt innan. Skönt att få den starten, säger Nilsson.

Stretade emot

Men segern var inte fläckfri.

Även om Bollnäs hade 3–0 efter tio minuter och 4–1 efter 18, stretade Edsbyn emot och hämtade ikapp till 4–3 mot ett darrande bortalag.

– De var tunga. Vi fick ägna nästan hela andra åt försvarsspel, säger Patrik Nilsson.

Faktum är att det dröjde till den 80:e minuten innan Bollnäs åter hittade rätt i nätmaskorna.

Christian Mickelssons 5–3 drog dock ur proppen på nytt och gav målkungen Patrik Nilsson kraft att skicka in både 6–3 och 7–3 sista fem.

– Fantastiskt roligt. Vi ägde första halvlek och var stekheta. Jag är glad att vi redde ut det trots att de närmade sig, säger Nilsson, just nu trea i skytteligan.

Segern var Bollnäs sjunde för säsongen och laget klättrar nu upp till en andraplats, en poäng bakom Villa Lidköping.