Hegerfors: "Hade inte levt utan familjen"

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Berättar om självmordstankarna under sjukdomen

1 av 3 | Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD
Arne talade ut om den tuffa perioden i ”Fråga doktorn”.

Den legendariske sportkommentatorn Arne Hegerfors, 73, drabbades under en kort tid av både en hjärtinfarkt, stroke och en tumör i hjärnhinnan.

I SVT:s "Fråga doktorn" berättar han om tankarna på att ta sitt liv.

– Utan Kerstin och barnen hade jag inte levt, säger han i programmet.

Arne Hegerfors har guidat den sportintresserade genom många historiska ögonblick som kommentator i SVT och Canal Plus, men har under senare tid gått igenom en tuff sjukdomsperiod.

När Hegerfors drabbades av en hjärtinfarkt trodde han att han skulle gå samma öde till mötes som sin pappa, som dog i en tredje hjärtinfarkt.

– Då kontrade sjukdomarna med att släppa in en stroke och en hjärntumör istället för en ny hjärtinfarkt. Så jag har överlevt än så länge, säger han i SVT:s "Fråga doktorn".

"Minns gamla turneringar"

Han opererades för sin tumör i åtta och en halv timme. Han minns inte operationen och har i dag svårt att minnas nutid.

– Jag kommer inte ihåg vad som hände förra veckan och så där. Däremot så sitter dåtid kvar ganska bra med gamla VM-turneringar i hockey och fotboll och handboll och sånt där och gamla kompisar. Nya vänner har jag svårt att komma ihåg vad de hette för någonting, säger Hegerfors.

"Förstår de som gjort det"

73-åringen berättar också om sina tankar på att ta sitt liv under den tuffa perioden. Han säger att han flera gånger erbjöd sin fru Kerstin att lämna honom för att hon skulle få leva ett normalt liv och undrar själv om han hanterat det hela på samma stöttande vis om situationen varit den omvända.

– Jag är oerhört tacksam över att jag gifte mig med rätt kvinna och har fantastiska barn. Utan Kerstin och barnen hade jag inte levt. Då hade jag stoppat i mig de där tabletterna som jag ibland tänkte på väldigt starkt. Att nu tar jag alla tabletterna på en gång, att det skulle vara en lättnad och jag förstår de som har gjort det.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN