Fotbollsprofil åtalas för två våldtäkter

Av: Isabelle Nordström

Publicerad:
Uppdaterad:

En känd svensk fotbollsprofil åtalas för två våldtäkter.

Stockholms tingsrätt har fått in åtalet under torsdagen.

Det har gått två månader sedan den kände fotbollsprofilen häktades av Stockholms tingrätt, på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt.

Två gånger samma kväll i oktober i år ska han ha våldtagit en ung kvinna efter att med kraft ha dragit byxorna av henne. Nu åtalas han för båda tillfällena.

Kvinnan var på besök hos fotbollsprofilen och hans fru i deras hem i Stockholm. Under natten när kvinnan låg och sov ska mannen, mot hennes vilja, ha genomfört en sexuell handling som går att jämföra med samlag, enligt polisanmälan.

Finns ljudinspelning

Enligt åtalet ska fotbollsprofilen, endast iklädd blå morgonrock, ha särat på hennes ben mot hennes vilja och betvingat henne med sin kroppstyngd.

Själv menar mannen att kvinnan var med på det.

– Jag frågade ”Är det skönt?” vid flera tillfällen och hon svarade ”mmm”. Det var liksom inga problem. Hon var med på det, sa mannen i förhör.

Kvinnan polisanmälde mannen för våldtäkt, han greps tidigt på morgonen efter middagen och 16 oktober häktades han av Stockholms tingsrätt.

Fotbollsprofilen förnekar brott.

– Min klient förnekar alltjämt brott. Försvaret är av uppfattningen att ljudinspelning från händelsen styrker klientens inställning till brott, det vill säga att vare sig våld eller ofrivillighet förekommit, säger Pontus Skogh som är fotbollsprofilens försvarare.

– Hur målsäganden uppfattat situationen i efterhand saknar, enligt försvaret, betydelse när ljudinspelningen från händelsen visar på motsatsen.

”Bevisläget är gott”

Kvinnans målsägandebiträde tror att bevisningen kommer att hålla för en fällande dom.

– Jag har tagit del av utredningen och bevisläget är gott, det finns en noggrann redogörelse för händelseförloppet och teknisk bevisning, säger Viktor Banke, som företräder henne.

Offrets mamma och flera andra personer hade kontakt med kvinnan strax efter de anmälda våldtäkterna och är listade som vittnen i åtalet som under torsdagsmorgonen lämnades in till Stockholms tingsrätt.

– Hon har självklart mått väldigt dåligt efter en sån här händelse, säger Viktor Banke.

Hans klient uppmanar offer för sexuella övergrepp att anmäla.

– Hon vill förmedla vikten av att anmäla, även när det sker i miljöer där man ska känna sig trygg, säger Banke.

LÄS VIDARE

Mannen under häktningsförhandlingarna
Foto: Robin Lorentz-Allard
Mannen under häktningsförhandlingarna
Publicerad: