Innebandy

Thorengruppen svenska cupmästare 2021

Av: 

Simon Eld

Thorengruppen.
Thorengruppen.

SPORTBLADET

GÄVLE. Thorengruppen vann svenska cupfinalen i innebandy mot Pixbo.

Drama in i det sista när skyttedrottningen Veera Kauppi avgjorde i sudden death.

– Vi har inte jättemycket tid att fira. Vi har en seriematch i morgon, så det blir buss hem och ladda om, säger Veera Kauppi.

Lördagens finalmöte i Gavlehovshallen bjöd på ett riktigt toppmöte. SM-finalisterna från april gjorde upp om ännu ett guld, i samma hall.

Pixbo var revanschsugna efter att de i den finalen förlorat med 4–5 mot Thorengruppen, men till slut fick de se sig besegrade även i denna final efter sent drama.

– Stor besvikelse att vi inte tar guldet, men vi ska vara väldigt nöjda över vår prestation. Det här blir en extra tändvätska, nu har jag förlorat två finaler i rad så det får bli guld nästa, säger Pixbos kapten Ida Sundberg.

På förhand pratade Pixbos tränare Jonas Gustafsson om att den största nyckeln till matchen blir att lösa Thorengruppens höga press. Och precis det lyckades de med när de kunde gå på snabba kontringar, ofta orkestrerade av Ida Sundberg.

Ingen revansch för ett hungrigt Pixbo

Efter Maja Viströms 1-0 mål till Thorengruppen öppnande matchen upp sig. Det var hög kvalité på spelet och ett mål kom sällan ensamt, utan replikerades direkt. Efter två perioder spelade var ställning 4–4.

Ett hungrigt Pixbo fick sedan matchbilden precis dit de ville. Med 38 sekunder kvar av matchen kunde Cajsa Elm göra 6–6 och i sista sekunden hade de även chansen att fullborda vändningen.

Mycket av förhandssnacket handlade även om tvillingsystrarna Kauppi, Veera och Oona. Systrarna som ligger etta och tvåa i SSL:s poängliga hade det svårt till en början, men till slut blev Veera återigen avgörande.

Veera Kauppi kunde bara någon minut in i förlängningen säkra guldet när hon tryckte in 7–6.

– Det är väldigt roligt att få avgöra på sudden. Alltid roligare när det blir sådär. Man tänker inte så mycket, man bara fortsätter springa, säger Veera Kauppi efter matchen.

Herrarna spelar sin final 15.00. Växjö möter då Pixbo och har chans att ta sitt första guld någonsin i innebandyn.

Alla matcher sänds på Sportbladet play.

Du ser matcherna här med Plus.

ANNONS

Djurgården möter Hammarby i Allsvenskan på söndag! Missa inte veckans dramatik på Stryktipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Stjärnorna spelar SM-final – skoleleverna betalar kalaset · ”Är de nöjda?”

ÄMNEN I ARTIKELN

Innebandy

SSL, Svenska superligan

Team Thorengruppen SK

Pixbo Wallenstam IBK