Snökaos i Tour de France – tävlingen stoppades

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Eurosport

SPORTBLADET

19 etappen av Tour de France har brutits.

På grund av snöfall och ett jordskred.

Under fredagen skulle cyklisterna i Tour de France cykla genom de franska alperna och Col de l’Iseran, men arrangörerna avbröt tävlandet.

Det var för farligt.

Först kom en ett ösregn över vägarna, därefter övergick det till hagel och det utvecklades till ett snöoväder. Vägarna var vita av snö, snöplogen fick rycka ut och på ett ställe hade ovädret dragit med sig vägen i ett jordskred.

– De var helt rätt beslut, säger Ralph Denk som är teamchef för Bora-hansgrohe, till tyska ARD.

– Det var snö och lera på vägarna och det vore för farligt att köra där med en hastighet av 80 km/timmen. Detta var en bra lösning på problemet.

Även bilar hade problem

Förhållandena påminde mer om vinterns snökaos än om sommarens cykeltävling. En video från Team Arkéa Samic visar hur svåra förhållandena verkligen var och att det var svårt att ens hålla bilen kvar på vägbanan.

När etappen bröts hade ledaren Egan Bernal och Simon Yates ungefär 23 kilometer kvar till mål och de var 1 minut och 18 sekunder före den jagande gruppen. Julian Alaphilippe, som bar den gula ledartröjan var två minuter och 18 sekunder efter ledningen. Arrangören har meddelat att de tider som gäller när de nådde Col de l’Iseran också är de tider som kommer att räknas in i sammandraget vilket gör att Egan Bernal tar över ledningen i sammandraget.

I morgon lördag fortsätter tävlingen med nästa bergsetapp, 130 kilometer mellan Albertville och Val Thorens. Enligt prognosen väntas 13 grader, regn och åskskurar. Tour de France avslutas med en etapp på 128 kilometer från Rambouillet till Paris på söndag. DÅ väntas temperaturen nå 24 grader.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN