Tungt avbräck – ingen Peterson i Fed Cup

Av: 

TT

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

De svenska tennisdamerna har drabbats av tyngsta möjliga avbräck inför Fed Cup nästa vecka.

Sverigeettan Rebecca Peterson är sjuk.

Även Caijsa Hennemann, som har problem med en handled, står över Fed Cup. Landslagsdebutanterna Fanny Östlund, 23, och Julia Lövqvist, 17, går in som ersättare i laget som åker till Luxemburg nästa vecka, för spel i Europa-Afrika-zonens grupp 1, med matcher mot först Luxemburg på onsdag och sedan mot Serbien på fredag,

Att Sverige får klara sig utan Rebecca Peterson, 44:a på världsrankningen, är givetvis ett stort minus. Peterson är överlägsen Sverigeetta och var häromveckan med i Australian Open, som fortfarande pågår, men åkte ut i första omgången. Hon kom in i grand slam-turneringen med bland annat ryggproblem och ställde också in sin medverkan i dubbel, där hon skulle ha spelat med landslagskollegan Johanna Larsson.

Virus

"Rebecca har haft problem med ett virus i kroppen de senaste månaderna och behöver bli helt frisk innan hon börjar träna igen. Hon är inte redo för att spela Fed Cup. Det är mycket tråkigt att inte kunna hjälpa laget den här gången", säger Rebecca Petersons pappa och tränare Mart Peterson i ett pressmeddelande.

Trots avhoppen tror kaptenen Mattias Arvidsson att Sverige ska kunna slåss om en plats i kommande helgs finalspel.

"Serbien är favorit"

"Det är väldigt tråkigt att Rebecca tvingas tacka nej på grund av hälsoskäl. Samtidigt kommer det fler matcher och vi vill ha med henne i många år framöver", säger Mattias Arvidsson.

"Serbien är favoriter i gruppen, men jag tror samtidigt att det kan bli en jämn grupp. Rankning betyder inte så mycket i Fed Cup för det blir ett annorlunda spel och nerv i den här tävlingen".

I den andra gruppen spelar Polen, Turkiet och Slovenien. Ettan i respektive grupp möter tvåan i den andra i nästa helgs finalspel. Segrarna där tar sig vidare till en ny kvalmatch i april där en plats i det ordinarie Fed Cup-kvalet 2021 står på spel.

Sveriges lag: Johanna Larsson, Mirjam Björklund, Cornelia Lister, Fanny Östlund och Julia Lövqvist.

Publicerad: