Edsbyn klart för SM-final: Synd de inte är här

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Tomma läktare, tungt underläge men en tydlig Tuomas Määttä.

Edsbyns finska stjärna gjorde fyra mål mot Sandviken och fixade en biljett till SM-finalen.

– Det är synd att inte ”Farmers” är här och delar detta med oss, säger Edsbyn lagkapten Jonas Edling i Sportbladet Play.

Edsbyn satt i förarsätet inför matchen med två semifinalvinster i bagaget. Efter en tredje raka seger är laget klart för SM-final.

Enkelt? Inte alls.

Hemmaläktarna gapade i coronatider tomma och fansens stöd fanns inte fysiskt men själsligt och i klubbkassan av de kring 5000 fans som betalat en fiktiv entré för att stötta sitt lag.

Men visst saknades Red Farmers.

– Man är inne i sin bubbla på isen. Men man bärs ju fram av våra underbara fans. Jag skulle sitta här och ljuga säga att vi inte märker det, men vi får jobba stenhårt tillsammans, säger Edsbyns Simon Jansson i paus i Sportbladet Play.

Rött kort

Dessutom tog Sandviken kommandot i första halvlek och gjorde tre raka mål. Tung uppförsbacke, men reduceringen från Simon Jansson gav hopp.

– Vi är med, sa han.

Dessutom åkte Sandviken på en tung utvisning när Linus Pettersson tacklade Tuomas Määttä.

– Det röda kortet är inte så mycket att säga om, men domaren kunde givit oss ett frislag före situationen. Det är ett väldigt avgörande beslut, säger Daniel Berlin, lagkapten i Sandviken.

Efter paus kröp Edsbyn närmare. Reducering och kvittering, ledningsmål och segermål av Tuomas Määttä.

Edsbyns kugge låg bakom mycket när SM-finalbiljetten fixades.

Foto: STEFAN JERREVÅNG

– Det var viktiga mål, men det spelar ingen roll vem som gör dem men idag var det jag och vi gick till final, säger Tuomas Määttä i sändningen.

Svenska bandyförbundet har fortfarande inte lämnat definitiva besked om finalerna kommer att genomföras som planerat i Uppsala kommande helg utan diskussioner pågår.

I den andra semifinalen möttes Villa Lidköping och Bollnäs. Den matchen slutade med hemmaseger för Villa med 5–2 vilket innebär att laget har 2–1 i matcher.

Publicerad:

LÄS VIDARE