Guifs ilska: ”Katastrofalt”

Publicerad 2020-03-14

Guif har två matcher kvar att spela i Handbollsligan som ska spelas utan publik.

Tränaren Zoran Roganovic är rasande.

– Spelarna ska alltid betala priset, alltid oviktiga, säger han.

– Våra direktiv är till och med tuffare än Folkhälsomyndighetens, säger generalsekreterare Robert Wedberg.

Handbollen är tillsammans med innebandyn en av få idrotter som bestämt sig för att fortsätta spela avslutningen av seriespelet under det pågående corona-utbrottet.

Men även det beslutet möts av skarp kritik. Guif ligger på kvalplats i herrarnas handbollsliga och kommer göra det oavsett utgång i de två återstående matcherna.

Vid 18.00 ska de möta slutspelsjagande Lugi i näst sista omgången.

– Jag tycker det är katastrofalt att vi ska spela. Jag fattar det inte, helt otroligt. Det är alltid spelarna som måste betala priset för alltihop, säger tränaren Zoran Roganovic som menar att det är dubbelmoral.

”Led-skärmarna är viktiga”

– Vi är tillsagda att inte hälsa efter matchen, men spela ska vi göra som vanligt, säger han och menar att fel saker fått prioritet.

– Vi ska inte ha någon publik men det är viktigt att de här led-skärmarna visar reklam i hallen måste finnas där, säger han.

Det har inte varit aktuellt att strejka?

– Nej vi kommer spela, vem vet de kanske kastar ut oss. Det är alltid så, vi är vana att lyda instruktioner.

Robert Wedberg är generalsekreterare i handbollsförbundet. Han förstår att beslutet kan väcka känslor.

”Kanske inte så viktigt”

– Jag har full respekt att man har olika syn på beslut som tas, det får vi respektera. Men vi följer de riktlinjer som finns, vi har till och med varit lite tuffare eftersom vi spelar utan publik.

Varför är det viktigt att spela klart en handbollsserie just nu?

– Det kanske inte är så viktigt , men det finns en möjlighet att göra det nu. Folkhälsomyndigheten tryckte igår på att inte lamslå allt och vi skulle aldrig gå i en annan riktning än vad de säger.

Ni ber lagen att inte skaka hand, men sedan är det full kontakt?

– Ja, det är en allmän rekommendation så den gäller här med, men sen är det så klart en kontaktsport. Det går tillbaka till individens ansvar också, det gäller att inte utsätta andra om man är på väg att bli sjuk eller känner sig sjuk. Jag tror vi har kloka individer som tar rätt beslut, säger Robert Wedberg.

PODD Coronaviruset är en pandemi – vad händer nu?

I dagens avsnitt pratar vi om hur coronaviruset blivit en pandemi och hur länge det kan pågå. Gäst är Björn Olsen, professor i infektionssjukdomar.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Sportbladets Nyhetsbrev

Skaffa Plus och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.