Dario Cologna kan missa hela VM efter skada

Publicerad 2017-02-18

OTEPÄÄ. Dario Cologna är dubbel olympisk mästare och en av världens mest mångsidiga längdskidåkare.

Men nu är hela VM i fara efter att en ryggskada förvärrats under genrepet i Otepää.

– Jag ska resa hem och se om jag kan åka till Lahtis, säger han enligt NRK.

Längdskidor

Det var på dagens sprintprolog, där Cologna kom in på en blygsam 45:e plats, som schweizarens känningar i ryggen blossade upp till ett problem stort nog att förstöra hela VM.

Han tog direkt beslutet att ställa in morgondagens lopp över 15 kilometer och åker i stället hem till Schweiz för vård.

– Först därefter ska jag avgöra om jag kan resa till Lahtis, säger han enligt NRK som citerar ett pressmeddelande för schweiziska förbundet.

”Kommer göra allt jag kan”

Enligt NRK:s expert Fredrik Aukland, som känner Cologna väl, har han redan gett upp alla klassiska distanser på VM och har därmed bara stafett och en femmil som tänkbara lopp under slutet av mästerskapet.

– Jag kommer göra allt jag kan för att komma till Lahtis och slåss om medaljer, säger Cologna själv.

Cologna var en av de stora medaljkandidaterna på 15 kilometer klassiskt och skiathlon, distanser som han vann på OS i Sotji 2014.