Skidskytte

Tränarens nya jubel i soffan: ”Brutalt”

Av: 

Jonathan Nilsson

SPORTBLADET

Landslagets huvudtränare Johannes Lukas skriker sig hes hemma i tv-soffan.

Till grannarnas förtret.

– Men de kanske förstår när de ser resultaten, säger han till Sportbladet.

Landslagets huvudtränare Johannes Lukas har opererat en axel och tvingas följa mästerskapet hemifrån München.

Efter det inledande bronsdramat i onsdagens mixedstafett fick han se Martin Ponsilouma sprinta hem guldet i VM:s andra lopp.

– Det är verkligen helt brutalt. Jag vet inte vad man ska säga. Det så stort att jag inte fattar det, säger Johannes Lukas.

”Riktigt stor respekt”

Han säger att Martin har gjort det bra i alla sprintlopp under säsongen och att det bara var en tidsfråga innan han skulle få allt att stämma.

– Martin har gjort det fantastiskt. Jag visste att han kunde ta medalj om han skjuter fullt. Att han visade det i dag i ett sådant lopp, det har jag riktigt stor respekt för. Stort grattis!

Hur mycket mer dramatik orkar du med där hemma i soffan?

– Det är så brutalt här i soffan. Jag förstår inte hur vanlig folk kan titta på det under helgerna. Du ser varje sekund ticka fram och tillbaka. Jag är hes efter två tävlingar. Det blir ett långt VM kan jag säga. Mina grannar är nog inte nöjda. Men de kanske förstår när de ser resultaten.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Johannes Lukas
Johannes Lukas
Publisert:

LÄS VIDARE

Jyrki Ponsiluoma: ”Fattar inte det ännu”

ÄMNEN I ARTIKELN

Skidskytte

Skidskytte–VM

Martin Ponsiluoma