SDE tog skrällseger – efter målvaktstavla

SDE chockade topplaget Brynäs under söndagen när de vann med 3–2 på hemmaplan.

I fokus – en målvaktstavla från Brynäsmålvakten, Felicia Frank.

Leksands IF
Luleå HF

Topplaget Brynäs skulle bara åka till Stockholm för att ta tre enkla poäng mot SDE.

Men SDE ville annat.

Efter sex minuter tog SDE ledningen i numerärt överläge genom Julie Zwarthoed. Brynäs svarade genom att göra två raka mål och gick där med in i omklädningsrummet med 2–1 på tavlan.

Kvitterat efter jättetabbe

55 sekunder in i tredje perioden skulle kvitteringen komma. Michelle Löwenhielm la en puck från defensiv blålinje som gled sakta mot Felicia Frank i Brynäsmålet.

På något märkligt sätt gled pucken under Frank och in i målet. Kvitteringen var ett faktum och ingen verkade förstå att pucken var inne.

Mardrömssekvens för Frank, som gjorde sin andra match i SDHL. I debuten höll hon nollan mot AIK när Brynäs vann med 5–0 i förra omgången.

SDE chockade storlaget

Brynäs otur skulle fortsätta i den tredje perioden. I ett numerärt underläge tog SDE ledningen efter att Alexandra Anderson stötte in pucken i mål.

Brynäs tryckte på och skapade stundtals stor press. Närmast en kvittering kom Maja Nyhlén Persson med ett ribbskott. När inte målramen var i vägen så var Sabina Eriksson det.

Matchen slutade 3–2 och Brynäs tappade mark i toppstriden.