Tungt för Ericsson och Rosenqvist i Indianapolis

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Felix Rosenqvist under första tävlingen i Texas.
Foto: TT
Felix Rosenqvist under första tävlingen i Texas.

Både Felix Rosenqvist och Marcus Ericsson hoppades på en startplats i toppen.

Men ingen av dem lyckades i Indianapolis GP.

Felix Rosenqvist var bäst av svenskarna i kvalet till Indianapolis Grand Prix och tog sig vidare från den första kvalomgången, men i den andra var han inte tillräckligt snabb. Svensken, som hade pole position för ett år sedan, var inte snabbare än nia i kvalet. Det gör att han har startplats nio, direkt bakom kollegan Scott Dixon.

– Vi jobbade med olika downforcenivåer men fick inte riktigt till det, säger Scott Dixon är han pratar med NBC.

– Men detta är ett lopp där det kan hända många saker. Det kommer att handla om att göra ett bra första varv och ha en bra däckstrategi.

”Riktigt bra tid”

Marcus Ericsson hade ett tuffare kval och var sjua i den första kvalomgången, tre hundradelar från avancemang. Det gör att den svenska Chip Ganassi Racing-föraren startar i sjunde led i morgondagens tävling.

Will Power tog sin 58:e pole position efter en mycket bra sista sektor. Därmed har Team Penske tagit pole position i säsongens två inledande lopp.

– Jag visste att Jack Harvey hade en riktigt bra tid och gav allt, säger Power som nu startar intill Harvey i första led.

– Vi måste bara tänka på det som vi är riktigt bra för att vi ska lyckas jag ska köra och teamet måste lösa sina uppgifter. För vi det så har vi ett var läge att vinna.

Måste sikta på att vara med i toppen- F1-bloggen med IndyCar

Publicerad:

LÄS VIDARE