Högst lön – sågar sig själv stenhårt

Stjärnan om krisen: ”Äter upp mig inifrån”

Publicerad:

SPORTBLADET

Bäst betald men långt ifrån bäst på isen.

Nu sågar Ryan Johansen, 27, sig själv.

– Jag undrar själv vad jag egentligen håller på med, säger Nashville Predators förstecenter.

Han har bildat en fruktad förstakedja tillsammans med svenskduon Filip Forsberg och Viktor Arvidsson, men studerar man Ryan Johansens siffror med förstoringsglas är det de facto ingen smickrande läsning.

Totalt 249 poäng på 351 grundseriematcher i Nashville-tröjan ger ett poängsnitt på 0,7 per match – och det är inte tillräckligt bra för en given förstecenter i en reell Stanley Cup-utmanare.

Och det inser Johansen själv.

Ryan Johansen.
Foto: TT
Ryan Johansen.

”Extremt frustrerande”

I en öppenhjärtig intervju med The Athletic väljer han därför att såga sig själv.

– Jag måste göra bättre ifrån mig. Faktum är att när jag studerar videoklipp på mig själv så tänker jag: ”Ryan, vad håller du på med? Det här är inte du!” Och när du tänker så om dig själv, samtidigt som du är medveten om att lagkamraterna jobbar stenhårt för just din skull så är det extremt frustrerande, säger Johansen.

Han är, tillsammans med Matt Duchene, lagets bäst betalde spelare med en caphit (lönetaksträff) på 8 miljoner dollar.

– Sett till min roll i laget ska jag vara en spelare som är bättre än motståndarnas förstacentrar och den här säsongen har det inte alls fungerat. Jag ska vara ärlig och säga att det äter upp mig inifrån.

Kan bli trejdad

Innan coronapandemin lamslog världen stod Ryan Johansen noterad för 36 poäng på 68 matcher. Hans svaga produktion gör att klubbens general manager David Poile utan omsvep medger att stjärnan kan bli aktuell för en trejd.

– Han måste bli bättre. Jag förväntar mig mycket mer från Ryan, säger Poile.

Publicerad:

LÄS VIDARE