Sverige saknade halva VM-laget.

Norge hade hela sitt VM-finalgäng.

Då blev Blågult utklassat i andra halvlek.

Handbollsherrarna ställs mot Norge i två landskamper i rad denna vecka i de första matcherna efter VM.

Detta inom ramen för träningsturneringen EHF Euro cup som spelas mellan fyra nationer – EM-värdländerna Sverige, Norge och Österrike samt regerande europamästarna Spanien – medan övriga Europa kvalar till EM 2020.

Den första matchen spelades på torsdagen i Arendal i Norge.

Ledde i paus

Medan Norge kom med i princip hela sitt VM-finallag saknade Sverige 8 av 16 VM-spelare och mönstrade tre debutanter (den fjärde, Alfred Jönsson, satt på läktaren). De norska spelarna hade dubbelt så många landskamper i sina cv än de svenska.

Trots det gick Sverige till halvtidsvila i ledning med 16–15 efter att Fredric Pettersson, Jim Gottfridsson, Jesper Konradsson och Jack Thurin varit utropstecknen.

Men direkt i andra vände norrmännen och i det närmaste förnedrade blågult resten av matchen. Norge vann andra med 20–10 sedan Sverige kört fast helt framåt mot det nya, norska 5–1-försvaret och spelat direkt uselt bakåt.

Revanschchans på lördag

Norge gjorde 12–4 på första kvarten i andra halvlek och då kan man tro att rycket kom på norrmännens patenterade, snabba kontringsspel men i stället rann hemmaspelarna igenom i sina uppställda anfall mot ett tafatt svenskt försvar. Unge Tobias Thulin kom in i Sveriges mål efter paus. När han klev av 15 minuter senare hade han släppt in tolv mål på tolv skott och inte fått mycket hjälp av uteförsvaret.

Matchen slutade 35–26 till Norge, som besegrade Sverige i VM också, och nu får svenskarna hoppas på revansch på lördag i Partille.