Hat-SMS:en som fick Jönsson Haag att avsluta karriären

”När jag väl stannade upp blev det en riktig, jävla smäll i den där väggen”

Av: Daniel Sörensen

Publicerad:

Hon tog OS-silver i stafetten i fjol – men sågades direkt efter målgången.

I programmet ”Superstars” berättar Anna Jönsson Haag om hat-SMS:en som fick henne att sluta åka skidor.

– Jag blev på något sätt syndabocken, för jag skulle inte ha varit där och kört den där stafetten enligt många, säger hon.

De svenska skiddamerna var väldigt framgångsrika under fjolårets OS i sydkoreanska Pyeongchang.

Stina Nilsson och Charlotte Kalla plockade flera individuella medaljer – och i den långa stafetten kammade damlandslaget hem silvret bakom Norge.

Anna Jönsson Haag var en av de fyra svenskorna som deltog i stafetten. I Kanal 5:s program ”Superstars” berättar hon om sina upplevelser efter silverloppet.

– Jag går upp i mixade zonen och tar upp telefonen. Sen dyker det upp en hälsning där det står "nu får du ta att sluta". Då var det så himla många människor hemma i Sverige som blev besvikna över att vi inte tog det där guldet. Då blev jag på något sätt syndabocken, för jag skulle inte ha varit där och kört den där stafetten enligt många, säger hon i programmet.

Lade av efter OS

– Så i stället för att vi jublade över silvret så får vi stå i mixade zonen och försvara det laget vi har kört med. Som att guld är det enda som är viktigt. Det är inte något man önskar att någon får uppleva, fortsätter hon.

Enligt Anna Jönsson Haag var hat-SMS:en en stor anledning till att hon valde att avsluta sin karriär strax efter OS.

”Gick in i ett mörker”

Under en middag i programmet berättar hon mer om sitt beslut att lämna skidåkningen bakom sig.

– Jag vaknade upp två dagar efter skiathlonen på OS och kände bara "Jag är klar". Efter att jag lade av, när alla resor var gjorda i våras kom vi hem. Då gick jag in i ett mörker. Jag hade hållit den där väggen framför mig i mer än ett års tid. När jag väl stannade upp blev det en riktig, jävla smäll i den där väggen, säger hon och fortsätter:

– Efter det orkade jag inte göra något annat än att gå upp på morgonen, sen somnade jag igen, åt och somnade igen. Jag ville bara att dagarna skulle gå.


”Superstars” sänds i kväll klockan 21.00 på Kanal 5 och Dplay.

Publicerad:

LÄS VIDARE