Vranjes presenteras på torsdag

Tar över IFK Kristianstad

Av: Johan Flinck

Publicerad:
Uppdaterad:
Ljubomir Vranjes.
Foto: BILDBYRÅN
Ljubomir Vranjes.

Det är handbolls-Sveriges sämsta bevarade hemlighet.

Men på torsdag blir det offentligt.

Då presenteras Ljubomir Vranjes som ny tränare för IFK Kristianstad.

Tränarsoppan i Kristianstad har pågått sedan mellandagarna och under hela VM-uppehållet.

Då avslöjade Kvällsposten att Ljubomir Vranjes, som sparkades från ungerska Veszprem i höstas, var högaktuell att ta över efter Ola Lindgren, vars kontrakt går ut, nästa säsong.

Klubbledningen lade locket på men den 9 januari gick Lindgren ut i Kristianstadsbladet och bekräftade att han slutar efter säsongen.

Assistenten tog över

I torsdags gick de fyrfaldiga regerande mästarna ut med att Lindgren slutar med omedelbar verkan och att laget skulle ledas av assisterande tränaren Lars Olsson och Ulf Larsson, tränare för IF Kristianstad tills en ny tränare var på plats.

I dag, tisdag, annonserade IFK Kristianstad att man presenterar en ny tränare på torsdag vid en presskonferens på eftermiddagen, strax innan laget möter Guif på hemmaplan i omstarten av Handbollsligan.

Precis som det skrivits tidigare, och som Sportbladets källor också bekräftar, är det 45-årige Vranjes som då presenteras. Assisterande tränare blir Björn Sätherström, som lämnade IFK:s organisation när han blev assisterande till Vranjes i Veszprem sommaren 2017.

Laget i matchen mot Guif leds troligen av Lasse Olsson och Ulf Larsson.

Publicerad:

LÄS VIDARE