Hon vann Tjejmilen – Andersson ’bara’ 13:e

Uppdaterad 2017-07-21 | Publicerad 2016-09-03

Etiopiskan Fantu Tekla vann löpartävlingen Tjejmilen som arrangerades i Stockholm under lördagen.

Tiden 33.56 var 25 sekunder snabbare än landsmaninnan Roman Mengistu på andra plats.

Bästa svenska var Lisa Ring som sprang in på tiden 35.48 och en fjärdeplats. Hon slog därmed den femfaldiga segraren Isabellah Andersson.

Andersson, som kom trea förra året, slutade nu på 13:e plats, fyra minuter och 15 sekunder efter segraren.

28 000 deltagare var anmälda till årets Tjejmilen. En av dem var 74-åriga Evy Palm, som vann det allra första loppet 1984, och nu sprang sitt 30:e lopp på tiden 58.17.