Rosberg snabb - med gammal motor

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Tungt för Ericsson i Abu Dhabi

Foto: GETTY

2015 har varit Mercedes år ända sedan starten.

Det verkar sluta på samma sätt.

Nico Rosberg var snabbast i Abu Dhabi.

– Men det blir en tuff helg, min motor har gått väldigt många mil, säger han.

Tysken som kör fört Mercedes vart snabbast under den andra tärningen inför F1-finalen i Abu Dhabi. Han körde 39 varv, ett förre än Toro Rossos Max Verstappen, men han var 0,1 sekunder snabbare än sin teamkollega, världsmästaren Lewis Hamilton.

– Det var en bra start, men jag vet att det blir en tuff helg, säger Rosberg som har en betydligt äldre motor än Hamilton.

– Jag har kört alla lopp med tre motorer, de andra har kört med fyra. Det gör det tuffare för mig eftersom min motor gått betydligt fler kilometer än de andras.

Saknar power

Rosberg hade motorproblem på Monza i september och eftersom en ny motor gick sönder där har han tvingats använda sina motorer längre än vad som var planerat från början.

– Det är klart att jag saknar lite power på rakorna och det måste jag ta in i kurvorna. Det kommer att bli en tuff kamp med Lewis här, men han fick inte riktigt till ett bra varv här så jag räknar med att det är ännu tuffare i morgon. Jag ser fram emot det och jag vill absolut vinna loppet.

Tungt för Ericsson

Marcus Ericsson och hans Sauber slåss för att behålla plats åtta i konstruktörsmästerskapet. Det skiljer nio poäng ner till McLaren som är nia och den placeringen betyder många viktiga miljoner i prispengar.  För Ericsson och Sauber började dock helgen tungt, Nasr var 17e man och Ericsson 18:e och båda bilarna från McLaren var framför i resultatlistan.

– Det var en tuff fredag. Det var svåra förhållanden, både på eftermiddagen och på kvällen. Vi hade olika inställningar på bilen under de båda passen, säger Ericsson.

- Framförallt hade jag problem att hitta en inställning som jag trivdes med under det andra passet. Därför måste vi analysera all data vi har samlat in så att vi kan göra rätt förändringar för att bilen ska bli snabbare i morgon.

Kvalet till säsongens sista F1-lopp startar kl 14.00 i eftermiddag.

Publicerad: