Wetterbygden skrällde i basketligapremiären

Publicerad 2018-09-21

Wetterbygdens Waly Niang.

Herrarnas basketliga inleddes med en riktig dunderskräll. Luleå – som tog SM-guld i fjol och spelade final igen i våras – åkte på en sensationell förlust hemma mot nykomlingen Wetterbygden.

Gästerna från Huskvarna trampade gasen i botten direkt, ledde med tio poäng redan innan första perioden var över och behöll greppet ända tills slutsiffrorna 77–88 lyste på resultattavlan i Luleå.

Waly Niang och Joaquin Portugues sköt 21 poäng var för Wetterbygden. Corban Collins, 20 poäng, var hetast framåt hos norrbottningarna.

I premiärkvällens andra match var det desto jämnare. Umeå hade ledningen mot Jämtland med mindre än fem minuter kvar att spela i Östersund, men då gjorde hemmalaget sju raka poäng. Jämtland vann med 98–95.