Tre Kronor avslutade med seger i Moskva

Publicerad 2021-12-19

Det krävdes två backskott i numerärt överläge för att få igång det svenska målskyttet i Moskva.

Tre Kronor avslutade Channel One Cup med seger mot Tjeckien med 3–2.

Målskyttet har varit ett återkommande problem för Tre Kronor den här veckan. Det blev förlust mot Ryssland med 0–1 i torsdags, vilket följdes upp med 1–3 mot Kanada dagen efter.

Den svenske målskytten i den matchen, Gustav Rydahl, nätade även mot Tjeckien. Färjestadscentern gav Tre Kronor ledningen 5.48 in i den första perioden på pass från Emil Larsson som snappade upp pucken från en tjeckisk back som sjabblat framför eget mål.

Tjeckien vände dock matchen i den andra perioden med två mål. Milan Gudas satte först kvitteringen och spelade därefter elegant fram Jan Kovar till 2–1 från bakom den svenska målburen.

Powerplaymål

Sedan trädde de skottsäkra svenska backarna in i handlingen och tog vara på numerära överlägen.

Lukas Bengtsson kvitterade i powerplay tidigt i den tredje perioden och med 5.16 kvar av den tredje perioden kunde Tim Heed skjuta segermålet – på passning från just Bengtsson. Återigen medan en tjeckisk spelare satt utvisad.

Turneringen i Moskva är den sista för landslaget innan OS i Peking i februari, men det återstår att se hur många av spelarna i det här Tre Kronor som får plats i det lag som spelar i Kina.

NHL-frågetecken

Det kan bli inga, men det kan också bli en hel del.

Tanken är att NHL-spelarna ska vara med i OS-turneringen, men osäkerheten kring covidläget gör att stjärnorna i Nordamerika kan komma att hoppa av i sista stund. Då behöver förbundskapten Johan Garpenlöv bygga ett lag av spelare från SHL och de andra europeiska ligorna.

Ett beslut kan komma så sent som 10 januari då tidsfristen går ut för NHL att bestämma sig en gång för alla.

Tre Kronor firar sitt första mål mot Tjeckien. Det blev 3–2 i avslutningsmatchen mot Tjeckien.