Erik Pettersson avgjorde i förlängningen.

SM-slutspelet i bandy fortsätter.

Under onsdagskvällen lyckades Bollnäs vinna över Villa Lidköping i den tredje semifinalen i slutspelet.

– Vi sliter för varandra och ger oss aldrig, säger Bollnässpelaren Erik Pettersson i Elitseriens livesändning.

Inför den tredje semifinalmatchen mot Bollnäs hade Villa Lidköping en 2-0 ledning och en vinst under onsdagskvällen skulle ta grundserievinnarna till en SM-final.

Villa gick ut starkt och skaffade sig en 2–0-ledning redan i den åttonde minuten. Men efter en tidig timeout växlade Bollnäs upp och i den första halvlekens slutminuter hade bortalaget kvitterat till 2–2.

Efter en rysare till andra halvlek gick matchen till förlängning där Bollnäs till slut lyckades vinna genom Erik Pettersson 4–5 mål.

Tvingades till målvaktsbyte

I början av den andra halvleken tvingades Villa Lidköping till ett målvaktsbyte efter att målvakten Jesper Thimfors kolliderade med en Bollnässpelare. Thimfors fick åka av isen och byttes ut mot Anton Johansson.

– Han fick ont i knät tror jag. Han hade ont så det var svårt att prata med honom, sa Villa Lidköpings lagkapten Martin Karlsson i Elitseriens livesändning.

Målvaktsbytet verkade dock inte påverka hemmalaget som bara minuter senare hade tagit ledningen.

”Ger oss aldrig”

Men Bollnäs var inte redo att ge upp.

Bortalaget kvitterade i den andra halvlekens slutminuter och i förläningen lyckades till slut Erik Pettersson sätta dit 5–4 till Bollnäs.

– Det känns helt fantastiskt. Vi sliter för varandra och ger oss aldrig, säger Pettersson i Elitseriens livesändning.

Efter kvällens semifinalmatch står det nu 2–1 till Villa Lidköping i semifinalomgången. Lagen spelar sin nästa match på lördag den 11 mars.