Bra resultat för Sverige – gruppsegrare vid kryss

Publicerad 2021-01-24

Ljubomir Vranjes Slovenien är ute ur VM.

Egypten är vidare till VM-kvartsfinal och Slovenien utslaget.

Krysset mellan lagen i kväll innebär att det räcker med oavgjort för Sverige mot Ryska förbundslaget för att vinna gruppen.

Gruppvinnaren slipper Danmark i kvartsfinalen.

Slovenien tappade sin nyttige linjebjässe Blaz Blagotinsek på grund av magsjuka just före avkast i måstematchen mot Egypten.

Ljubomir Vranjes lag hade dessutom mittnian Stas Skube och högersexan Dragan Gajic borta av samma anledning.

Men det märktes inte i inledningen av matchen, framför allt inte på målvakten Klemen Ferlin som var en fantom och släppte in sitt sjätte mål först efter drygt 25 minuter. Då hade Slovenien 10–5 mot VM:s hemmanation.

Slovenerna slarvade

Det stod 12–8 i paus och en bit in i andra 15–10. Då fick egyptierna momentum samtidigt som slovenerna slarvade i numerärt underläge så att hemmalaget kunde göra flera mål i tom kasse. Fem raka egyptiska mål gav 15–15.

Lagen följdes åt i resten av matchen, där det räckte med kryss för att Egypten skulle gå vidare. Så blev det också: 25–25.

Fyra tröjbyten

Slovenerna spelade ett tufft försvarsspel och hela fyra av egyptiernas tröjor fick bytas ut sedan de blivit sönderrivna.

– Det måste vara dålig kvalitet på tröjorna, säger Claes Hellgren i TV6.

Klockan 20.30 möter Sverige Ryska förbundslaget i samma grupp.

Sverige är vidare vid seger eller oavgjort. I och med att Egypten bara fick en poäng i kväll räcker det med oavgjort för Blågult för att vinna gruppen och därmed slippa Danmark i kvartsfinalen.