Leksand allt närmare topp sex – efter målfyrverkeri

Skellefteåstjärnan ut skadad i förlusten

Publicerad 2021-02-18

Leksand ångar på i jakten på topp sex.

Mot Skellefteå kom fjärde raka segern efter ett målfyrverkeri i den andra perioden.

– Det är lite slutspelskänsla över matchen, säger Mattias Ritola efter 6–3-segern borta mot Skellefteå.

Under galna 14 minuter i den andra perioden gick mötet mellan Skellefteå och Leksand från 0–0 till 4–2 för gästerna från Dalarna.

Efter att Adam Wilsby spräckt nollan i matchen redan 28 sekunder in i mellanakten gjorde Leksand tre raka genom Carter Camper, Matt Caito och Mattias Ritola på bara 5.03 minuter.

I den tredje försvarade sig gästerna bra fram till Joakim Lindströms 3–4-mål med åtta minuter kvar att spela, hans andra för kvällen.

Fjärde raka

Därefter blev det en kamp för att försvara ledningen och med två minuter kvar råkade Pär Lindholm styra in matchavgörande 5–3 i egen kasse bakom Arvid Söderblom i Skellefteåmålet. Det blev även ett sjätte mål innan kvällen var över.

Segern var fjärde raka för ett formstarkt bortalag, som närmar sig Örebro på sjätteplatsen. Leksand är bara två poäng bakom, med en match mer spelad.

– Det är lite slutspelskänsla över matchen. Det är kul att se hur laget arbetar tillsammans även om någon faller bort, säger Mattias Ritola i C More.

Skellefteå inkasserade andra raka förlusten. Dessutom åkte laget på en dubbelsmäll efter att backstjärnan Niclas Burström tvingades utgå skadad i den andra perioden.

– Spelar du bara bra hockey i 20 minuter vinner du sällan i SHL, suckar tränaren Stefan Hedlund.