Björgvin Gunnarsson.

Vincent Gerard.

Torbjörn Bergerud.

Med all respekt, men de är inga världsmålvakter.

Men Sverige har gjort dem till detta och det har gett tre förluster. Det var nära att det kostade den chans Sverige nu fortfarande har på en semifinal.

Sverige bommade på nytt massor av 100-procentiga lägen.

Tio missar från kanten

Vi kan till exempel ta kantskotten där Sverige före matchen mot Norge låg på 50 procent, sämst i hela turneringen och en försämring med 50 procent jämfört med de 74 procenten i VM.

Mot Norge missade Sverige tio(!) av tio(!!) avslut från kanterna enligt den officiella statistiken.

Jag har tjatat mycket om målvaktsmatchen i den här turneringen och känslan på förhand var att den skulle Sveriges bättre målvakter vinna mot en norsk förstemålvakt, Torbjörn Bergerud, som haft ett tungt EM och en, till den här matchen, inplockad reserv i Kristian Saeverås.

Mikael Appelgren stod bra i det svenska målet men Bergerud överglänste honom när de svenska spelarna sköt lika svagt som snällt.

Det var egentligen bara Simon Jeppsson, som trivdes mot det defensiva norska försvaret, som fick ett övertag på Bergerud.

Saknade faktiskt Jakobsson

Sverige fick inte till något tryck i andrafasen när man oftast bytte, ibland tre, spelare anfall/försvar.

Jim Gottfridsson var briljant i andra halvlek tills han fick rött kort efter att sänkt Sander Sagosen.

Men den andra av Sveriges två viktigaste spelare, Albin Lagergren, hade en tung kväll. När han inte plockades ner av det norska, lågt stående försvaret så bommade han när han väl fick lägena.

Johan Jakobsson hade ett tungt mästerskap tills han fick åka hem i går med en befarad hjärnskakning. Men det var inte utan att man satt och längtade lite efter Jakobsson, eller i varje fall en vänsterhänt skytt, som kunde avlasta Lagergren mot just det här försvaret. Vi minns ju hur Jakobsson bombade sönder Norge i en av matcherna före VM i fjol.

Kunde ha vunnit

Sverige hade trots detta chansen att vinna matchen när man med tre minuter kvar och underläge 25–27 hade spel 6-mot-4 i över en minut.

Men den perioden lyckades man förlora och det blev en rysare i slutminuten när Norge gick upp i den otäcka tremålsledningen men det stannade vid det.

Men allt var inte ett mörker förstås: Sander Sagosen gjorde nog sin svagaste match i turneringen och det ska det svenska försvaret ha en stor del i, och höll nere EM:s skyttekung Kristian Björnsen på två mål.

Bara Kroatien hade hållit nere Norge på under 30 mål.

Men det här är ju egentligen inte riktigt klokt. Sverige har nu förlorat tre av sina sex matcher i EM och är ändå bara en fransk seger mot Kroatien från en semifinalplats.

Det är inget annat än jackpott så här långt.

Nu återstår det att se om Frankrike och EM:s spelformat ska ge Sverige maximal utdelning i den här turneringen.

20.30: Här följer du Kroatien-Frankrike!