Vad var så hemligt, Tjeckien?

Uppdaterad 2016-12-08 | Publicerad 2016-12-06

Tjeckien behövde fyra mål på tre minuter mot Sverige för att nå gruppsegern och tog timeout.

Men när kameramannen försökte få en tjuvtitt på lagets taktik blev tränaren Cepek Radim rasande.

– Det var de inte alls roade av, säger TV 12:s kommentator Mats Larsson.

Sverige tog tidigt tag i taktpinnen i gruppfinalen mot Tjeckien och hade 7-2 efter två perioder.

Men efter att Emil Johansson dragit på sig en femminutare i slutet av andra perioden skapade Tjeckien nerv i matchen med två snabba reduceringar.

Men jakten avtog och med tre minuter kvar att spela såg tjeckiske coachen Cepek Radim ingen annan råd än att ta en time out för att dra upp några sista taktiska riktlinjer för att vända matchen till seger och ta hem gruppen.

Han började rita upp lite direktiv på sin taktiktavla men avbröt plötsligt instruktionerna – för ett utspel mot kameramannen.

”Det där gillade de inte”

Den tjeckiske coachen var mycket uppretad över att tv-produktionen tog del av hans taktiska direktiv och tvingade bort honom från spelartruppen.

– Haha, det där gillade de inte, att fotografen lyssnade inte på taktikgenomgången. Det där var riktigt roligt, utbrast kommentatorn Mats Larsson.

Hur gick det då? Jo, Tjeckien tog ut målvakten – och släppte in 8-4.

– En seger är alltid en seger, vi gör lite mer mål än tidigare i turneringen. Men det är stundtals lite knackigt fortfarande, det finns saker att förbättra, säger förbundskapten Jan-Erik Vaara.