Efter dålig förstarunda – Stenson på väg tillbaka

Av: Ibraheem Alsalman

Publicerad:
Foto: Neville Hopwood / TT

SPORTBLADET

Henrik Stenson hade en dålig första dag i PGA-tourtävlingen i Orlando, Florida.

Men efter en mäktig andrarunda är han på väg uppåt igen.

Svensken ligger på en 17:e plats inför slutvarvet.

Golfsäsongen är i gång och detsamma gäller PGA-touren. I helgen är Henrik Stenson, Rory McIlroy och övriga golfstjärnorna i Orlando, Florida för att jaga topplaceringar.

För svenskens del blev öppningsrundan tuff där han inte alls fick till det och låg efter första dagen på 104:e plats. Och det såg länge osäkert ut om han skulle klara kvalgränsen som innebar fortsatt spel.

Men det gjorde han.

”Alltid väl förberedd”

För desto bättre gick det på lördagen. 42-åringen gick på 69 slag, efter fyra birdies och en bogey, klättrade han till 17:e plats i resultatlistan inför slutvarvet. Svensken är fem slag efter ledande engelsmannen Matthew Fitzpatrick.

Henrik Stenson har länge sökt efter en ny caddie. I helgen löste det sig när han fick sällskap av sin gamla vän Fanny Sunesson – något som han uppskattade väldigt mycket.

– Hon har alltid varit så väl förberedd och har sett banan. I dag var hon inte riktigt sig själv, men jag försökte lugna ner henne. Det var kul att vara ute tillsammans på banan igen, säger han till Golf channel.

Men att Sunesson skulle bli Stensons permanenta caddie är just nu inte aktuellt. Det bekräftade hon inför söndagens fortsatta tävling.

Matthew Fitzpatrick leder i Orlando inför slutvarvet. Han skuggas av Rory McIlroy, som ligger ett slag bakom.

Publicerad:

LÄS VIDARE