Publicerad:
Uppdaterad:

”Jag var säker på att jag skulle dö…”

Profilen attackerad av knivman

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: JOHAN LÖF / BILDBYRÅN

För en månad sedan attackerades basketprofilen Jens Tillman av en knivman.

Nu talar han ut om skräckupplevelsen.

– Det var det sjukaste jag någonsin varit med om, säger han till NSD.

Sommaren 2016 fick Jens Tillman sparken av Luleå basket efter att ha kört bil med amfetamin i kroppen. Sedan dess har den förre mästarcoachen varit borta från basketen.

Nu berättar 49-åringen att livet efter karriären präglats av stökigheter.

I en intervju med NSD säger Tillman att han hamnat i fel kretsar, att droger och ”saker som inte ska hända” funnits med i bilden – och att han för en månad sedan blev brutalt attackerad av en knivman och tvingades fly för sitt liv.

– Det var det sjukaste jag någonsin varit med om. Jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv och var säker på att jag skulle dö. Jag är så glad att jag fortfarande lever, säger Tillman till NSD.

Hade tagit droger

Enligt NSD har han skärsår på armar och axlar samt ett stort operationsärr på magen efter att ha blivit stucken med kniven.

Tillman har i polisförhör erkänt att han tagit både kokain och amfetamin kvällen före knivattacken och i lägenheten där händelsen skedde hittades droger, kanyler, sprutor och misstänkt stöldgods, uppger NSD.

– Men inget av det som fanns i lägenheten var mitt. Jag är till exempel livrädd för sprutor. Lägenheten tillhör en bekant som hamnat snett och jag försöker hjälpa, säger Tillman.

Utesluter inte comeback

49-åringen säger sig ha fått en ”stor tankeställare” och att han ska försöka sluta helt med droger. Han utesluter inte heller en comeback inom basketen.

Jens Tillman hade en framgångsrik karriär som spelare i Uppsala, Södertälje, Norrköping, Plannja och Oslo Kings. Han gjorde 73 landskamper för Sverige och har vunnit totalt nio SM-guld (fem som spelare och fyra som tränare).

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN