Donald Trump hotar med bojkott

Publicerad:

SPORTBLADET

Han ville ivrigt få igång livesport igen.

Men president Donald Trump vägrar titta om idrottare protesterar.

USA:s fotbollsförbund har nyligen hävt protestförbudet under nationalsången, och landslagsspelare får knäböja som en protest mot polisvåld och rasism. Det gillar inte USA:s president Donald Trump som byter kanal om det inträffar.

”Nu verkar det som om NFL också är på väg åt det hållet, då kommer inte jag att titta”, twittrar Donald Trump som tidigare uttryckt att det är brist på respekt mot USA och dess flagga om du inte står under nationalsången.

NFL-chefen Roger Goodell medgav att ligan har gjort fel som inte lyssnat på spelare, i synnerhet uppmärksammade Colin Kaepernick, som protesterat mot polisvåld, och han uppmuntrar alla till fredliga protester.

Sportentusiast

Den amerikanska presidenten är en sportentusiast, och under coronapandemin var det viktigt för honom att de pausade ligorna och idrotterna återupptogs. Trump kallade till ett möte med bland andra cheferna för de största ligorna NFL, NHL och NBA.

– Vi måste få våra sporter tillbaka, det är så viktigt. Jag är trött på att se på basebollmatcher som är fjorton år gamla. Men jag har inte haft så mycket tid till att titta, jag har sett lite grann sedan har jag jobbat igen, sade Donald Trump.

Publicerad:

LÄS VIDARE