Rallycross föraren William Nilsson skadad

Slungades in i muren under deltävlingen i RX2

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Rallycross föraren William Nilsson skadad deltävlingen i RX2
Foto: William Nilsson RX
Rallycross föraren William Nilsson skadad deltävlingen i RX2

SPORTBLADET

Williams Nilsson hann aldrig se föraren som kom ur jokerspåret.

Han blev påkörd och slungades bilen in i betongbarriären.

– Han kom som en torped från sidan, berättar Williams Nilsson.

– Det blev en fruktansvärt hård smäll.

Olyckan inträffade i semifinalen i årets första deltävling till RX2 International som avgjordes i Barcelona. Det var en stökig inledningen på semifinalen av det internationella mästerskapet i rallycross och Nilsson kom ut som fjärde förare. Under det andra varvet blev han påkörd av en förare som kom från jokervarvet.

– Han kom med högre fart än vad jag hade, han kom bakifrån som ett skott och körde in i vänstersida på min bil, berättar William Nilsson för Sportbladet.

– Jag såg honom aldrig, när jag kände smällen var min enda tanke att stå på bromsen för att bilen skulle stanna i gruset utanför banan. Det gick så fort, men jag hade ingen tanke på att jag skulle landa i muren.

Men det gjorde svensken. Han slungades av banan och in i den stumma betongmuren.

1 av 4

Det blev en kraftig kollision.

– Styrningen på bilen gick sönder, jag bara passagerare och bilen hade en jäkla fart in i muren. Det gick från hundra till noll på mindre än någon sekund. Det var en fruktansvärd smäll, bilen fick rejäla skador, berättar han.

”Känns som om jag är stelopererad”

– Barriären var stenhård. Det tog tvärstopp. Jag trodde att jag skulle stanna i gruset och var inte beredd på att jag skulle slungas in i muren så jag han aldrig spänna kroppen.

19-åringen fördes med ambulans till sjukhus, men han hade tur. Efter en röntgen och noggrann undersökning kunde läkarna konstatera att ingenting var brutet, däremot hade ryggen och nacken fått muskelskador.

– Det känns som om jag är stelopererad från ryggen till huvudet. Jag har nackkrage och kan knappt röra mig. Jag är väldigt öm i kroppen, som en gammal gubbe.

Redan i morgon måndag återvänder han till Sverige - och tanken är att han ska köra V8 Thunder Cars på Ring Knutstorp redan på fredag.

Men läkarna har ordinerat fem dagars vila.

– Det är bara fyra dagar dit, förhoppningsvis är jag tillräckligt återställd och målsättningen är att jag ska köra. Samtidigt ska jag inte ta några risker, det är en lång säsong och detta var den första tävlingen, säger William Nilsson.

Deltävlingen i RX2 International Series vanns av en annan svensk, Oliver Eriksson, och även i VM-klassen blev det en svensk seger. Timmy Hansen vann före sin lillebror Kevin.

I VM-sammandraget är det dock Kevin som har ett försprång han leder mästerskapet efter två deltävlingar, åtta poäng före Niclas Grönholm. Timmy Hansen är trea.

Publicerad:

LÄS VIDARE