”Arg för det han gjorde mot Elin”

Av: Erik Karlsson

Publicerad:

Tiger Woods caddie släpper självbiografi

Foto: Getty Images

Tiger Woods otrohetsskandal slog ner som en bomb i slutet av 2009.

Nu berättar caddien Steve Williams i en självbiografi om ilskan över Tigers tystnad, kraven för att jobba vidare och känslorna gentemot Woods ex-fru Elin Nordegren när allt rullades upp.

Jag var arg på honom för vad han gjort, särskilt det han gjort mot Elin”, skriver han i ett utdrag enligt AP.

Det var den 25 november som The National Enquirer publicerade den första nyheten om Tiger Woods otrohet och sexmissbruk som sedemera skulle rullas upp till en jätteskandal som slutade med skilsmässa med svenska frun Elin Nordegren och mängder av uppsagda sponsorkontrakt.

”Har nolltolerans”

Den som jobbade närmast med Tiger Woods när bomben briserade var hans nyzeeländska caddie Steve Williams. Nu släpper han, ”Out of the rough”, där han berättar att han var helt ovetande om alla affärer.

"Bara en handfull av hans äldsta vänner hade någon aning om vad som hände. Jag visste inte för Tiger vågade inte berätta för mig. Vi hade ett så starkt band att det fanns ingen chans att han skulle berätta vad som hände – han kände till mina värderingar och visste att jag skulle ha nolltolerans mot sådant beteende", skriver han.

Men trots det fick Steve Williams lida i skandalens spår, menar han. Han beskriver hur både Tiger och hans management bröt all kontakt med Williams i fyra månader när skandalen blossade upp. Det fick omvärlden att tro att caddien också varit en del av mörkläggningen.

”Mitt liv blev miserabelt”

"Jag var arg på honom för vad han gjort, särskilt det han gjort mot Elin, men jag var fortfarande hans vän och jag stod vid hans sida trots att folk menade att jag hjälpt honom att dölja affärerna. I flera månader var mitt liv helt miserabelt".

"Folk där hemma kunde komma fram till mig i affären och kalla mig lögnare rakt upp i ansiktet på mig. Jag bad Tigers managemant flera gånger att lägga ut ett pressmeddelande om att jag inte visste något. Men de gjorde inget".

Men när Tiger Woods bad om ursäkt för allt valde Steve Williams trots allt att återuppta partnerskapet. Men först efter att caddien skärpt reglerna för Woods beteende.

”Kände mig som en slav”

”Jag ville att han skulle bevisa för mig att kunde ändra sitt beteende och visa golfsporten mer respekt."

Bland sakerna Williams förbjöd var att Woods kastade klubborna på marken efter ett slag.

"Jag kände mig som en slav när jag plockade upp hans bortkastade klubbor. Den andra saken som äcklade mig var hans vana att spotta på hålet efter att ha missat en putt. Tiger lyssnade på vad jag hade att säga och när jag rensat luften fortsatte vi att jobba tillsammans.”

Publicerad: