Jönsson vidare från kvalet: ”Var bättre nu”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Efter ödestestet – vidare från sprintkvalet

Emil Jönsson.
Foto: TT
Emil Jönsson.

OBERSTDORF. Sprintåkaren Emil Jönsson var osäker på start men tog beslutet att ställa upp i sprintkvalet – med gott resultat.

Emil Jönsson är en av tre svenska herrar vidare från prologen.

– Det var en tung morgon och jag var harklig i bröstet och fick hosta ur mig lite skräp. Sen efter ett par koppar kaffe blev det bättre, säger Emil Jönsson.

Sprinten inleds med kval vid 12 i dag och är fjärde etappen i Tour de Ski. I söndagens jaktstart fick Emil Jönsson en reaktion och kände sig sliten. Och han var länge osäker till start i dagens sprinttävling i tyska Oberstdorf.

– Han har träffat läkaren i dag och är inte sjuk men vill känna efter hur kroppen känns, meddelade presschefen Torbjörn Nordvall.

Emil vidare från kvalet

Men efter ödestestet tog han beslutet att ställa upp i sprintkvalet.

Och vidare gick han. Emil Jönsson blev 15:e man i kvalet och åkte in 3.31 efter finländaren Martti Julhae som var snabbast i spåret.

– Det var bättre nu än i morse. Det var en tung morgon och jag var harklig i bröstet och fick hosta ur mig lite skräp. Sen efter ett par koppar kaffe blev det bättre, säger Emil Jönsson.

– Det var skönt att stå på startlinjen och ta sig runt. Vi får se hur kroppen svarar nu.
Snabbaste svensk blev däremot Oskar Svensson som blev 14:e i kvalet, 3.19 efter den finske åkaren. Även Carl Quicklund tog sig vidare från kvalet som 23:a.

Texten uppdateras...

Publicerad: