Katie Bussey matchhjälte

De knäcktes av en storförlust i Eurocup.

Men ikväll reste sig Luleå Basket upp halvvägs in i seriefinalen mot Udominate.

Det blev en makalös vändning.

Luleå Basket kom till seriefinalen mot Udominate ikväll med bara en förlust i ligan så här långt och med en vinst mot förra årets finalmotstånd sedan tidigare under säsongen.

Men i Eurocups åttondelsfinal åkte laget på storstryk, 62-86.

– Det har påverkat oss mycket, mycket mer än jag trodde. Inte fysiskt, men mentalt. Det är många som har tagt det väldigt hårt, sa tränaren Jens Tillman till Sportbladet inför kvällens match.

Och det var faktiskt bortalaget som inledde seriefinalen starkast.

Hämtade upp underläge

Efter den första perioden ledde Udominare med 18-14 och efter att sifforna i den andra perioden blivit likadana hade laget en 36-28-ledning i halvtid.

Då inledde Luleå en mäktig vändning. Efter att ha tagit in fem poäng i den tredje perioden vann laget till slut med 66–62 trots att laget legat under med fyra poäng med bara två minuter kvar. Den amerikanska guarden Katie Bussey blev stor matchhjälte efter att ha dragit i tre raka trepoängaren i slutet av matchen. Hon stod totalt för 21 poäng.

Udominate har bara förlorat två matcher under säsongen – båda mot Luleå.