Osäker Hanses fällde Skellefteå

Publicerad 2015-09-22

Kosice vände 2–3 till 4–3 i slutminuterna.

Nyförvärvet Alexander Urbom såg ut att ordna segern till Skellefteå.

Men efter två svaga ingripanden av målvakten Erik Hanses kunde Kosice vända 2–3 till seger 4–3.

Skellefteå föll överraskande i den första sextondelsfinalen på bortaplan mot slovakiska Kosice. Skellefteå dominerade stort i framför allt den första perioden, man vann skotten med 22–3, men hade bara en 1–0-ledning. Målet gjordes av Janne Pesonen.

Skellefteå fortsatte att styra matchen och hade även 2–0 och 3–2. Det tredje målet dundrade nyförvärvet Alexander Urbom in med sex minuter kvar av matchen.

Skellefteå såg ut att gå mot en seger.

Men med knappt fyra minuter kvar kvitterade Kosice.

Skellefteå valde att vila Markus Svensson, i stället fick Erik Hanses förtroendet mellan stolparna. Han uppträdde darrigt under stora delar av matchen och svarade inte för något lyckat ingripande vid slovakernas kvittering till 3–3. Han tappade ett vinkelskott och returen kunde Richard Lelkes stöta in.

Måste vinna returen

Ett mål som godkändes först efter en lång videobedömning.

Och det skulle bli värre för Hanses och Skellefteå.

En minut senare sköt Adam Lapsansky segermålet. Ett inte allt för märkvärdigt skott, som smet in bakom Hanses.

Nu måste Skellefteå vinna returen på hemmaplan om två veckor för att gå vidare till åttondelsfinalen.